Opleidingen/Diploma’s

2023-2024: Eerstelijnspsychologie (ELP Academie)

2023: Erkend Kerntalentenanalist (CoreTalents)

2021 : Masterclass coachen op angst en verlangen, Better Minds at Work

2021 : ReSet Facilitator (re-ïntegratie na burn-out), Antwerp Management School (AMS)

2018 : Social Media Marketing, Jana Wuyts

2017 :  Gecertifieerd Veerkracht Coach, Better Minds at work

2017 :  Basis Coaching, Anders Opleidingen

2016 :  Burn-Out Preventie Coach, Anders Opleidingen

2016 :  Loopbaan Professional, HRD Academy

2016 :  Coaching Essentials, Quintessence Consulting

2015 :  Mindfulness & Communicatie, Edel Maex

2015 :  Mindfulness, 8 weken programma, Edel Maex

1999 :  Licentiaat in de Klinische Psychologie, UG

Dit zijn meerdaagse opleidingen, daarnaast school ik mij continu bij via korte opleidingen, workshops, intervisie, boeken,…

Talen :  Nederlands, Frans en Engels

Erkend Psycholoog  : 762116788

Erkend Stress & Burnout Coach – Lid VESB (www.verenigingerkendestressburnoutcoaches.be)

Ik heb als basisopleiding klinische psychologie gestudeerd. Ik ben altijd al geboeid geweest in de sterkte en groei van het individu, ook als het wat moeilijker gaat.  In het bijzonder in de wederzijdse wisselwerking tussen het individu en zijn omgeving op welbevinden, gedachten, gevoelens en gedrag. Tijdens mijn studies heb ik mij gespecialiseerd in ontwikkelingsgerichte psychotherapie enerzijds en in gedrags-en systeemtherapie anderzijds. Toen al had ik een sterke interesse in de klinische maar ook in de bedrijfscontext, toen heb ik gekozen voor het bedrijfsleven en nu kan ik beiden combineren.

Open Mindset … Groei Mindset

Ik ben gestart in werving en selectie om dan door te groeien naar bredere HR rollen binnen een marketing & sales organisatie, om uiteindelijk in die multinational 7 jaar de rol van HR manager te bekleden. Een zeer leerrijke ervaring met zware momenten door onder andere een reorganisatie maar ook zeer waardevolle en verrijkende momenten waaronder in de top 10 van Great Place to Work (c).

In alle omstandigheden heb ik  getracht aandacht & respect te hebben voor het individu achter de werknemer.  Ik heb zelf ervaren wat de impact is van enerzijds een sterke en empathische leidinggevende en anderzijds van coaching op het welbevinden en presteren van werknemers .  Een bedrijfscultuur waar de waarden en werknemer centraal staan, is een must maar dat wil nog niet zeggen dat het gemakkelijk in de praktijk te brengen is. Authentiek leiderschap speelt hierin een belangrijke rol.

Ik heb de voorbije jaren ook de (r)evolutie op vlak van werken meegemaakt : snelheid van verandering, verschillende generaties samen aan het werk, de digitale communicatie, veranderende loopbanen… Onze mindset zullen we moeten aanpassen en (mentale) veerkracht is een noodzaak. We hebben niet altijd impact op wat er gebeurt maar de mogelijkheid om er met de juiste Mindset op te reageren, dat hebben we wel in de hand.

Een Groei Mindset als hulpmiddel in deze snelle veranderende wereld

Coaching is hiervoor een belangrijke tool naar leidinggevenden toe maar ook voor elk individu. Coaching helpt je om je eigen loopbaan/ leven in handen te nemen en te veranderen waar nodig, je blijft groeien.  Coaching is het duwtje in de rug.

Coaching as Mindset

Met de jaren kwam het besef en de zin om hier meer mee te doen, om hier toe bij te dragen en dus heb ik mij bijgeschoold in  o.a. coaching en terug gegaan naar de essentie van mijn opleiding als psycholoog.

In 2016 heb ik de stap genomen en ondertussen ben ik zelfstandig coach, in die rol wil ik graag mensen en organisaties ondersteunen in hun reflectie, verandering,  groei en veerkracht. Ondertussen werk ik ook als Psycholoog bij Gezondheidsstudio Sisu, je kan hier behalve voor loopbaanbegeleiding en kerntalentenanalyse ook terecht voor psychologische begeleiding op vlak van groei, welzijn en veerkracht.

Dream Big. Start Small. But most of all…start. Simon Sinek

Nu ook loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques. Hiervoor werk ik samen met het loopbaancentrum CoreTalents.

Interesse? Stuur een email naar isabelle@mindset-coaching.be